Rod Jadranskih stražarjev vabi na taborjenje v Mostah pri Žirovnici

Taborjenje predstavlja vrhunec celoletnih taborniških aktivnosti, saj takrat lahko taborniki preizkusimo svoje znanje v naravi. Gozdnih šol, proge preživetja, pohodov, večerov ob ognju, lokostrelstva, iger na prostem in hlajenja v bistrih slovenskih potočkih, ki sestavljajo pravo taborno dogodivščino, se vsi veselimo že od konca zadnjega taborjenja.

  Da se taborjenje lahko izpelje potrebujemo kar nekaj prostovoljcev, ki sestavljajo taborno vodstvo, in sicer:

  • taborovodja, ki skrbi za organizacijo;
  • starešina tabora, ki prevzema odgovornost na taboru;
  • taborna medicinska pomoč, ki skrbi za manjše poškodbe in odstranjevanje klopov;
  • ekonom, ki skrbi za vsakodnevno dostavo hrane
  • kuharica, ki skrbi, da nismo lačni;
  • gospodar, ki skrbi, da se z opremo ravna skrbno;
  • vodniki, ki skozi celoten tabor izpeljejo program in otrokom podajajo znanja skozi gozdno šolo.

Vso vodstvo je ustrezno usposobljeno, na taborjenju pa deluje prostovoljno in za opravljeno delo ne prejema plačila. Taborni prostor je sestavljen iz šotorov, jedilnice, kuhinje, umivalnice ter prostora namenjenega večernemu ognju.

Kaj počnemo: celotno taborjenje povezuje določena tematika (npr. praljudje, gusarji, indijanci …), ki predstavlja rdečo nit skozi celoten program. Običajno se prvi dan začne s samim spoznavanjem okolice in urejanjem tabora. Nato se otroci skozi celotno taborjenje učijo taborniških znanj ter osvajajo veščine, poleg tega pa jim pripravimo razne timske igre, kot so na primer strateške igre, igranje skečev ipd. Vsak večer se zberemo ob tabornem ognju, kjer si pripovedujemo vice, igramo impro-ligo ter pojemo ob kitari.

PRIJAVE

Prvi obrok ali celotna tabornina: petek 2. 6., petek 9. 6., petek 16. 6.
Drugi obrok ali celotna tabornina: petek 23. 6., petek, 30. 6.

PRIJAVE PO TEM DATUMU SO MOGOČE (V PRIMERU PROSTIH MEST) (DOPLAČILO TABORNINE +10 €), AMPAK V TEM PRIMERU VAŠ TABORNIK/CA NE BO DODATNO ZAVAROVAN-A. (Saj se le-to uredi takoj po koncu prijav.)

Prijave potekajo od 19.30 do 20.15 v taborniški sobici v Livadah (poleg OŠ Livade – športna dvorana) ali na GSM 041/587-096 (Elen) ali pišite na tabornikiizola@gmail.com.

Plačilo: možno je plačilo na 2 obroka. (2. obrok je možno plačati tudi v petek, 7. 7. 2017). V ceno je vključen prevoz, nastanitev, prehrana in izvajanje programa. Drugi in vsi nadaljni otroci iz iste družine so upravičeni do 10 € popusta na tabornino.

Tabornina
Člani (plačana članarina) Nečlani
MČ (1. do 4. razred) 135 € /
GG (5. do 9. razred) 155 € 195 €

PREVOZ

Odhod:

  zbor je v nedeljo 16. 7. 2016 ob 13.00 uri na parkirišču pri ladjedelnici v Izoli, od koder se bomo z avtobusom odpeljali proti taboru.
  Prihod:

 • MČ-ji pridejo domov z avtobusom v nedeljo, 23. 7. 2016, okrog 18. 00 ure.
 • GG-ji pridejo domov z avtobusom v sredo, 27. 7. 2016, okrog 18. 00 ure.
  DODATNE INFOMACIJE: če se komu ponudi možnost, da priskrbi kakršnokoli materialno pomoč (npr. hrana, oprema…), bomo prispevkov vsekakor zelo veseli. Za to kontaktirajte vašega vodnika.
  Vse informacije so tudi na naši spletni strani: dokumentacija za prijavo.


Prek slovenskih gozdov vse do morja,
že 60. let v Izoli družijo nas rutke in dobra volja.

Vodniki RJS vas že nestrpno pričakujemo.

pic

Ta vnos je bil objavljen v Razno. Zaznamek za trajno povezavo.